نیروگاه CHP

نیروگاه‌های مقیاس کوچک تولید حرارت و برق ترکیبی (CHP)؛ راهکاری مؤثر و پربازده برای پایداری انرژی در مناطق هدف

شرکت کانسارخزر در راستای عمل به مسئولیت‌های اجتماعی و با هدف کمک به رفع چالش ناترازی انرژی الکتریکی در کشور و کاهش خاموشی‌ها در استان گلستان، اقدام به ساخت و بهره‌برداری از نیروگاه‌های مقیاس کوچک از نوع CHP (ترکیب حرارت و توان الکتریکی) نموده است. از جمله مزایای این نیروگاه‌ها می‌توان به راندمان بالای تولید انرژی، کاهش اتلاف در خطوط انتقال، بهبود پایداری شبکه برق، قابلیت بهره‌برداری در شرایط اضطراری و امکان راه‌اندازی سریع اشاره کرد.

نخستین پروژه این شرکت با ظرفیت MW 8/4، در شهرک صنعتی اترک آغاز و در 26 خرداد 1401 به بهره‌برداری رسید.

در ادامه، به ‌دلیل مشکلات زیرساختی در تأمین برق منطقه بندر ترکمن، دومین نیروگاه CHP این شرکت با ظرفیت MW 16 مگاوات در 6 تیر 1402 در موقعیت سه‌راهی سیمین‌شهر با سرمایه‌گذاری بیش از 5000 میلیارد ریالی احداث و راه‌اندازی شد.

در راستای ادامۀ مسیر توسعه، شرکت کانسارخزر در حال برنامه‌ریزی برای احداث دو نیروگاه جدید با ظرفیت‌های MW 8/4 و MW 12 به ترتیب در شهرستان‌های کردکوی و گمیشان است. لازم به ذکر است که عملیات اجرایی نیروگاه CHP با ظرفیت MW 8/4 در شهرک صنعتی کردکوی از فروردین 1404 آغاز شده و امید می‌رود در سال جاری به بهره‌برداری برسد.

شایان ذکر است که دستگاه‌های مولد هر دو پروژه علی‌رغم محدودیت‌های ناشی از تحریم‌های ظالمانه علیه مردم ایران، از معتبرترین شرکت‌های اروپایی بهترین برند خریداری و آمادۀ بهره‌برداری است.